Протестиращите в Перник влязоха в сблъсък с полицията - 24novini.bg

Протестиращите в Перник влязоха в сблъсък с полицията

До сблъсъците между протетсиращите и полицията се стигнало, след като хората са се опитали да блокират движението по магистрала "Струма". До сблъсъците между протетсиращите и полицията се стигнало, след като хората са се опитали да блокират движението по магистрала "Струма".
22.12.2019 | 07:59
(0 гласа)

Протестиращите жители на Перник влязоха в сблъсък с полицията вчера, след като в града бе обявено бедствено положение заради водния режим и кризата с водата. 

Цвелият квартал "Изток" бе блокиран от жандармерия, а преди това недоволните хора блокираха кръговото движение там, откъдето е връзката към магистрала "Струма".

Протестиращите настояват за оставката на регионалния министър Петя Аврамова, както и предишният директор на ВиК-дружеството в града да бъде разследван за злоупотреби, които са довели до източването на язовир "Студена".

Протестите стават на фона на спорове чия е вината за източването на язовира. В доклад на "Софийска вода" от миналия месец се посочва, че около 290 литра в секунда питейна вода се подават към индустриалната зона, където основен потребител е "Стомана индъстри", но от компанията не са съгласни с този извод.

В петък също имаше протести и блокирани кръстовища с настояване за спешни мерки за решаване на проблема. Гражданите настояват не само за оставки, но и за доказване чия е вината за кризата.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...