Медици във Варна не са получавали заплати от осем месеца - 24novini.bg

Медици във Варна не са получавали заплати от осем месеца

Медицинските сестри и специалисти от Специализираната болница за лечение на белодробни заболявания във Варна не са получавалали пълните си заплати от осем месеца. Медицинските сестри и специалисти от Специализираната болница за лечение на белодробни заболявания във Варна не са получавалали пълните си заплати от осем месеца. Архив
Петя Иванова 14.12.2019 | 18:24
(0 гласа)

От осем месеца служителите в Специализираната болница за лечение на белодробни заболявания във Варна не са получавалали пълните си заплати, съобщи БНТ. 

 

 

Заради финансовите проблеми на болничното заведение всички, които работят в него, възнамеряват да подадат колективна оставка.

Медиците не са получавали и средства за облекло и транспорт. Тежкото финансово състояние на болницата е от години.  До момента тя съществува, след като беше субсидирана многократно от Община Варна.

Управителят на болничното заведение е писал писмо до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

В момента болницата и министерството са се договорили да се отпусне субсидия, но за януари и февруари служителите няма да получат нищо. 

Преди дни медицинските специалисти се срещнаха с омбудсмана Диана Ковачева и представиха проблемите си. Тя обеща да сезира здравния министър за този проблем.

 

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...