БАБХ глобява магазина, продал пържола с игла - 24novini.bg

БАБХ глобява магазина, продал пържола с игла

По всяка вероятност иглата е попаднала в животното при ветеринарномедицинска манипулация. По всяка вероятност иглата е попаднала в животното при ветеринарномедицинска манипулация. Архив
07.12.2019 | 16:00
(0 гласа)

Българската агенция по безопасност на храните в България (БАБХ) ще наложи административно наказание на магазина, който е продал свиснак пържола с игла. Глобата е за допусната опасна храна на пазара. 

 

 

Агенцията по храните е проверила всички обекти, през които е минало месото

- кланицата, в която са заклани свинете, предприятието, където трупното месо е транжирано на едри разфасовки и търговския обект, в чиято транжорна едрата разфасовка е нарязана под формата на пържоли и реализирана до краен потребител.

Никъде обаче не са открити видими признаци за наличие на чуждо тяло. 

Проверка е установила, че месото не е преминавало през допълнителна обработка (осоляване, мариноване, шприцоване, тумблиране и др.), а е предлагано като прясноохладена разфасовка.  

Технологията на добив и обработка на месото за производство на месни разфасовки не предполага използването на каквито и да е инжекционни пособия, в това число и игли.

Заради това БАБХ определа този случай като случаен инцидент - вероятно иглата е попаднала в месото при ветеринарномедицинска манипулация на животното. В Агенцията по храните досега не са постъпвали подобни случаи. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...