"Репортери без граници": С новия главен прокурор тормозът на медиите може да се усили - 24novini.bg

"Репортери без граници": С новия главен прокурор тормозът на медиите може да се усили

Бойко Борисов и генералния секретар на "Репортери без граници" са обсъдили мерки за подобряване свободата на медиите в България. Сред обсъжданите мерки са и закнови промени. Бойко Борисов и генералния секретар на "Репортери без граници" са обсъдили мерки за подобряване свободата на медиите в България. Сред обсъжданите мерки са и закнови промени. Фейсбук на Бойко Борисов
04.12.2019 | 15:59
(0 гласа)

Тормозът над българските медии, който се осъществява чрез законови механизми, може да се усили с новия главен прокурор.

 

 

Това заяви вчера пред журналисти пред Министерския съвет генералният секретар на  "Репортери без граници" след срещата си с премиера Бойко Борисов, на която са обсъдили свободата на словото в България. 

Според  "Репортери без граници" българската медийна среда е влошена и от липсата на редакционна независимост,липсата на прозрачност на собствеността на медиите, както и конфликтите на интереси.

Тормозът над медиите в България, който се осъществява чрез законови механизми, също е една от причините страната ни да е на 111-то място по свобода на медиите.

По думите на Делоар Борисов е обещал да спази препоръчките на "Репортери без граници" за подобряване на медийната среда, сред които са и законови промени.

На въпрос дали очаква премиерът да спази обещанието си, Делоар отговори: 

 "Не можем да предскажем бъдещето. Знаем, че сме много ясни в оценките си."

След срещата с генералния секретар на "Репортери без граници" във Фейсбук Борисов написа:

"Обсъдихме възможностите страната ни да подобри позицията си съобразно индекса за свободата на пресата, съставян от Репортери без граници. Поканих техни представителите да участват с предложения за законодателни промени, които да гарантират на медиите независимост, а на обществото правото на вярна и точна информираност."

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...