Поддръжници на социалния министър излизат на протест - 24novini.bg

Поддръжници на социалния министър излизат на протест

Майките на деца с увреждания изпратиха писмо до Бойко Борисов в събота с искане да върне Бисер Петков на поста социален министър. Майките на деца с увреждания изпратиха писмо до Бойко Борисов в събота с искане да върне Бисер Петков на поста социален министър. Архив
02.12.2019 | 10:41
(0 гласа)

ДНес поддръжници на социалния министър Бисер Петков ще излязат на протест в неговата подкрепа. Те ще се съберат пред сградата на Министерството на труда и социалната политика и ще поискат премиерът Бойко Борисов да върне Бисер Петков на поста. 

 

 

Припомняме, че майките на деца с увреждания изпратиха писмо до министър-председателя, с което искат той да върне социалния министър обратно, след като в петък вечерта Петков подаде оставка си, а Борисов я прие. 

"Мотивите Ви, че темповете на работа на министерството не отговарят на обществено-политическите (ВИ) очаквания са абсолютно несъстоятелни!",

написаха майките в своето писмо и припомнят, че именно Министерството на труда и социалната политика (МТСП) под ръководството на Бисер Петков създаде два ключови за живота на хората с увреждания закона - Закона за хората с увреждания и Закона за социалните услуги.

Вчера обаче Бойко Борисов заяви, че е получил подкрепата на много организации за оставката на Петков.

Премиерът подчерта и че министрите в кабинета не искат да работят с уволнения социален министър.

По време на изявлението си в неделя Борисов обяви, че новият социален министър ще е Деница Сачева. 

"Вярвам, че с  нея ще бъдат постигнати по-добри резултати в социалната сфера.", заяви той.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...