Удължават проверката за смъртта на малкия Алекс (видео) - 24novini.bg

Удължават проверката за смъртта на малкия Алекс (видео)

Кирил Ананиев удължи срока на проверката на болниците заради смъртта на малкия Алекс 24новини
29.11.2019 | 20:20
(0 гласа)

Окончателният доклад за смъртта на 3-годишния Алекс все още не е готов, тъй като още пристигат медицински документи по случая. Това стана ясно от думите на здравния министър Кирил Ананиев пред журналисти.

 

 

Преди дни той посочи, че очаква окончателният доклад да е готов до края на седмицата.

Днес обаче е получил само предварителен доклад, чакат се и резултатите от четирите независими експертизи.

„Сутринта разговорях с директора на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Докладът отново е предварителен, а не окончателен. Мотивите са, че все още пристигат нови и нови медицински документи, резултатите от кръвни изследвания, очакваме и резултатите от четиримата независими експерти, които също са много важни.

За съжаление ще се наложи да удължа още малко срока. Казвам го със съжаление, защото поех ангажимент пред родителите на Алекс и пред главния прокурор да действаме бързо, но такива случаи изискват технологично време“, обясни здравният министър.

Той обаче не уточни с колко точно ще бъде удължен срокът за окончателния доклад.

На въпрос дали има доказателства, които да потвърдят поставената диагноза на починалото дете, министърът посочи, че такова е мнението на повечето специалисти. „Надали мога да го кажа.

Но повечето от медицинските специалисти смятат, че това е двустранна бронхопневмония със силна инфекция, която се развива в изключително бързо“, каза Ананиев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...