"Артекс": Имаме разрешително за "Златен век", ще продължим - 24novini.bg

"Артекс": Имаме разрешително за "Златен век", ще продължим

От фирмата "Артекс" припомниха, че имат разрешително за дострояването на "Златен век". От фирмата "Артекс" припомниха, че имат разрешително за дострояването на "Златен век". Архив
22.11.2019 | 19:20
(0 гласа)

Припомняме, че с решение от 30 юли 2019 година Софийският административен съд е потвърдил валидността на Разрешението за строеж на многофункционалната сграда "Златен век" и отмени заповедта на ДНСК за спирането на строежа. 

 

 

Въпреки това, ние от „Артекс“ изчакваме окончателно решението на Върховния административен съд по казуса, за да продължим строежa, тъй като уважаваме върховенството на закона.

Това написаха от фирма "Артекс" в своя позиция по повод искането на новия кмет на район „Лозенец“ Константин Павлов ДНСК да премахне сградата „Златен Век“.

Според позицията на фирмата "при мащабното медийно отразяване на тази поредна атака срещу проекта, на широката публика се внушава, че е налице някакво меродавно становище за незаконност на сградата, каквото всъщност няма."

"Артекс" пишат още, че се премълчава най-важният факт - решението на българския съд, а това води до изопачаване на истината и манипулиране на общественото мнение.

От фирмата напомнят още, че съдът счита, че съобразно практиката на ВАС, десетгодишното разрешение за строеж на този и други подобни строежи, които промяната на ЗУТ е заварила през 2017, ще изтече през 2028 г.

"Не ни се иска да вярваме, че г-н Константин Павлов смята всички тези правни становища за нищожни и би предприел каквито и да било действия, които не отговарят на изводите, направени от българския съд",

пише в позицията на "Артекс". 

Според тях подобни действия целят правен прецедент, който освен че ще бъде негативен сигнал към българските и чуждестранни инвеститори, ще създаде възможност да се атакуват редица мащабни строежи, включително и редица инфраструктурни проекти в страната, за които поправката в чл. 153 на ЗУТ е направена и важи.

Продължаваме да твърдим, че в една правова държава Законът следва да се изпълнява от всички нейни субекти, особено от институциите, както и че принципите на демокрацията изключват своеволни, еднолични и противозаконни действия на хората, които в момента са на власт, завършва становището си Артекс.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...