Уволниха шефа на ВиК-Перник - 24novini.bg

Уволниха шефа на ВиК-Перник

Заради водната криза в Перник и протеста на перничани управителят на ВиК-Перник Иван Витанов. Заради водната криза в Перник и протеста на перничани управителят на ВиК-Перник Иван Витанов.
20.11.2019 | 20:16
(0 гласа)

Освободиха от длъжност управителя на ВиК-Перник инж. Иван Витанов, съобщи бТВ. 

 

 

Причината е кризата с водата в града. Заради недостиг на вода в яз. "Студена", който е водоизточника в района,

от понеделник бе въведен воден режим. 

Днес обаче жителите на Перник излязоха на протест заради неспазване на графика на водния режим. Те поискаха оставката на директора на ВиК - Перник Иван Витанов, на Вяра Церовска, на Лиляна Павлова, на областния управител на Перник Ирена Соколова и призоваха премиера Бойко Борисов да се намеси в решаването на водната криза. 

Перничани се опитаха и да щурмуват сградата на дружеството.  

По-рано днес

зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков подчерта, че ще има наказани за водната криза в Перник. По думите му има пропуски в справянето с безводието и водния режим.

Според него при предишния програмен период общината е пропуснала възможността да кандидатства за европейски финансиране за подмяна на старата водопреносна мрежа.

Днес стана ясно и че водата в язовир "Долна Диканя" не е годна за пиене и няма как да бъде алтернативен водоизточник, тъй като е заразена със салмонела.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...