Три месеца затвор за майка, скъсала учебниците на сина си - 24novini.bg

Три месеца затвор за майка, скъсала учебниците на сина си

Майка на дете в училищна възраст е осъдена на 3 месеца затвор, защото е унищожила учебниците на детето си Майка на дете в училищна възраст е осъдена на 3 месеца затвор, защото е унищожила учебниците на детето си
20.11.2019 | 14:40
(0 гласа)

Майка на 6 деца от преславското село Кочово, близо до Шумен, получи присъда от три месеца затвор условно, защото скъсала учебниците на един от синовете си.

 

 

Магистратите се произнесли, че става въпрос за унищожаване на обществено имущество, защото букварите са собственост на училището.

През май тази година до социалните служби и Детската педагогическа стая във Велики Преслав стигнала информация, че 40-годишната Емине М. е изпонакъсала всички учебници на 12-годишния си син, ученик в СУ „Черноризец Храбър“ във Велики Преслав.

Социалните служби започнали проверка по случая, а после била сезирана и прокуратурата, пише "Монитор".

След като се запознали с казуса, от обвинението констатирали, че

11-те броя учебници по различни предмети са собственост на СУ „Черноризец Храбър“

и вкарали в съда обвинителен акт за унищожаване на чужди движими вещи.

Жената е възстановила в пълен размер нанесената на училището щета.

Съдия Дияна Петрова от Районния съд във Велики Преслав признала Емине М. за виновна,

а тъй като учебниците били оценени на 134.51 лева и случаят минавал за маловажен, я осъдила на три месеца лишаване от свобода, като изпълнението на наказанието било отложено за срок от три години.

Емине М. има общо 6 деца и през август 2018 година вече е била осъждана веднъж на три месеца затвор условно и на обществено порицание, защото през август 2017 ги оставила без надзор и достатъчно грижа и така създала опасност за тяхното развитие.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...