КФН реши каква ще е Гражданската отговорност по модела "бонус-малус" - 24novini.bg

КФН реши каква ще е Гражданската отговорност по модела "бонус-малус"

Сситемата бонус-малус с новите й условия е публикувана на сайта на КФН Сситемата бонус-малус с новите й условия е публикувана на сайта на КФН
20.11.2019 | 14:00
(0 гласа)

Правилата за въвеждане на системата „Бонус-малус” при застраховката гражданска отговорност вече са готови и започва общественото им обсъждане.

 

 

Според документа клас „бонус-малус” ще се определя за всеки собственик на кола, без значение физическо или юридическо лице и то за всеки отделен негов автомобил, съобщи NOVA.

На сайта на КФН е публикувано готовото предложение за системата „Бонус-малус“.

Според него, при превишаване на скоростта в населено място с между 21 и 30 км/ ч. се добавя 1 точка към класа ни.

Шофирането с алкохол над 0,8 промила ще носи 5 допълнителни малус точки.

При покупка на кола новият собственик ще бъде с неутрален клас по „бонус-малус” системата. Но за да няма злоупотреби и фиктивно прехвърляне, ако един автомобил отново бъде купен от стария си собственик, ще се взема предвид натрупаните „бонус-малус” точки от предишния период.

Експертите са на мнение на този етап, че милиони ще плащат по-скъпа „Гражданска отговорност”, ако се приеме системата бонус-малус.

Профилът ни ще се определя само на база на нарушенията, извършени след 1 януари 2020 г. А реално ще плащаме застраховка според досието си от януари 2021 г., предвижда още документът.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...