И синдикатът на МВР е против идеята за болничните - 24novini.bg

И синдикатът на МВР е против идеята за болничните

И синдикатът на МВР е против предложението първият ден на болничните да не се плаща И синдикатът на МВР е против предложението първият ден на болничните да не се плаща
18.11.2019 | 20:00
(0 гласа)

Синдикалната федерация на служителите в Mинистерството на вътрешните работи /СФСМВР/ сe противопоставя на предложението да не се плаща първият ден от болничните, предаде БТА.

 

 

В писмо до медиите от най-голямата полицейска организация оценяват това като тежко посегателство срещу социалните и осигурителните права на българските граждани.

Определението, че са измамници, за хора, намиращи се в нужда, е откровен цинизъм, смятат от синдиката и обявяват, че ще се включат в протестни действия на национално представителни синдикати, в случай, че проект за подобно решение се внесе в НС.

Припомняме, че управляващата коалиция на ГЕРБ и "патриотите" предложи първият ден на болничните да не се заплаща, което предизвика гнева на работници, синдикати, различни организации и браншови съюзи. Към момента не е ясно кой предложи идеята - Владислав Горанов, както твърдят "патриотите" или "патриотите", както твърдят от партия ГЕРБ.

Тази седмица предложението ще се обсъжда от Народното събрание.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...