КНСБ: Борисов да се оттегли за болничните или предприемаме действия - 24novini.bg

КНСБ: Борисов да се оттегли за болничните или предприемаме действия

Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че хората няма да допуснат оървият ден от болничните да не се плаща. Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че хората няма да допуснат оървият ден от болничните да не се плаща. Архив
15.11.2019 | 10:39
(0 гласа)

Борисов да се оттегли за болничните или предприемам действия, няма да мине леко. Някой се е сбъркал да мисли, че този въпрос ще мине. 

 

 

Това заяви в сутрешния блок на бТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров по повод предложението на ГЕРБ и Обединени патриоти първият ден от болничните да не се плаща от работодателите или от държавата. Решението за това бе взето вчера на коалиционен съвет.

"Хората са чувствителни и ще реагират и ние ще ги поведем", заяви категорично Димитров.

Той подчерта, че по изчисления на синдикатите една майка годишни ще бъде ощетена с около половин заплата.

"По този начин управляващите се опитват да пресекат взимането на фалшиви болнични, но това не оправдава предложението. Няма да доведе до нищо добро. Дори така хората, вместо три, ще взимат повече дни болнични", смята той. 

Според Пламен Димитров "стотици хиляди хора ще пострадат, без да имат никаква вина.  Как ще обясним на една майка, която трябва да си гледа болното дете, че първият ден няма да й бъде платен. Около 10 пъти в годината една майка взима болнични. Това означава да й вземем горе долу половин заплата на година, без да й обясним защо. Това е скандално".

Президентът на КНСБ заяви, че иска сериозна борба с кухите фирми, които източват НОИ. 

"Ако има воля, държавната машина може да покаже, че това няма как да продължава", каза той.

Председателят на АИКБ Васил Велев заяви пред Нова телевизия,  че всеки човек е работил 2 дни по-малко заради такива измами това е процент от БВП.

"Ние поризвеждаме 1 млрд. лева по-малко. Докато се  правим на болни, вместо да работим, ще ни е това дереджето", каза Велев.

"Тази мярка, макар и недостатъчно решителна, безспорно ще доведе до ограничаване на кражбите и до увеличаване на доходите на хората. Когато не крадеш от колегата си, това което той е изработил - ще си го получи. Второ, ще се произведе много повече", обясни Велев.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...