Иван Костов нареди Плевнелиев до собственика на ПИК, Гешев и Цацаров - 24novini.bg

Иван Костов нареди Плевнелиев до собственика на ПИК, Гешев и Цацаров

Иван Костов смята, че гражданите не могат да са алтернатива на партиите на политическия терен Иван Костов смята, че гражданите не могат да са алтернатива на партиите на политическия терен
13.11.2019 | 19:10
(0 гласа)

Изборите в София дават сериозни сигнали за увеличаване на опозиционния вот, но в същото време в момента няма политическа алтернатива на управляващата партия. Политическата система в България се стабилизира и се очертава пълен мандат на ГЕРБ.

 

 

Това каза пред Би Ти Ви бившият премиер, председател на ДСБ и ръководител на "Центъра за анализи и управление на риска" Иван Костов.

Иван Костов нарече спекулации твърденията, че гласувалите на първия тур на изборите за "Демократична България" и Борис Бонев са гласували за Мая Манолова на балотажа, както обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Костов подкрепи с числа твърдението си, като посочи, че при 225 980 гласа на десни избиратели на първи тур, на втори Манолова не само не получава повече гласове, а дори губи над 33 хил. гласа. "От шест години не се занимавам с политика. Дори не съм призовавал да се гласува за някого".

Така Иван Костов отговори на твърденията на бившия президент Росен Плевнелиев, че от 20 години разцепва десницата и го е направил и на тези избори. "Само Плевнелиев, Недялко Недялко (собственикът на сайта ПИК), Цацаров и Гешев" мислят обратното", допълни той.

"Ако "Спаси София" имаше политическо представителство и беше вкарала 8 съветници, съотношението в общинския съвет щеше да е 32 срещу 29 в ущърб на ГЕРБ", аргументира се той. По повод решението на Борис Бонев да е независим кандидат, което стана причина 7 места за общински съветници да се преразпределят към други партии, Иван Костов посочи, че това е знак, че

Гражданското общество не може да формира алтернатива на политическия терен.

"Политическата система е защитена от Закона за политическите партии, който не позволява, не политически структури да се състезават на равна нога с партиите", допълни бившият премиер.

 

Иван Костов определи като "възмутително изказване" думите на френския президент Еманюел Макрон от последните дни, че "НАТО е в мозъчна смърт".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...