Жители на "Младост" отново на протест срещу Центъра за наркомании - 24novini.bg

Жители на "Младост" отново на протест срещу Центъра за наркомании

Жителите на "Младост" протестират срещу преместения Център за наркомании от началото на октомври месец. Жителите на "Младост" протестират срещу преместения Център за наркомании от началото на октомври месец. Архив
11.11.2019 | 09:19
(0 гласа)

Жителите на столичния район "Младост" 1 обявиха, че отново излизат на протест днес. Те ще блокират бул. "Цариградско шосе" в посока центъра. 

 

 

Хората протестират срещу решението Центърът за лечение на наркозависими да се помещава в сграда, която е до блок 18 в квартала.

Протестиращите са притеснени, че центърът е до жилищен блок и е в непосредствена близост до две детски градини и училище.

"Откакто е позициониран центърът на територията на квартала, има кражби, разбити коли и празни шишета от метадон около градинките и в междублоковите пространства.

Това няма как да остане незабелязано от нас и децата ни", пишат те до медиите. 

Очаква се днес протестът да блокира "Цариградско шосе" в посока столичния център в 18:30. Жителите на района са категорични, че протестите ще продължат до преместването на центъра всеки понеделник.

Припомняме, че протестите започнаха в началото на октомври, когато се разбра, че Центърът по наркомании е преместен в нова сграда. От Министерството на здравеопазването заявиха, че това е временно и до края на декември се очаква да бъде на ново място. 

От района обаче искат Центърът да бъде преместен по-рано.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...