Запорирали сметките на кандидат-кмет от БСП по неверни данни в НАП (видео) - 24novini.bg

Запорирали сметките на кандидат-кмет от БСП по неверни данни в НАП (видео)

За упражнения натиск Радина Банкова разказа пред медиите в парламента. 24новини
10.11.2019 | 21:20
(0 гласа)

Кандидатът за кмет на Ловеч от БСП на местните избори тази година Радина Банкова съобщи за оказан политически натиск чрез запориране на сметките й на база данни от НАП, които не са верни. Банкова обясни за случая по време на пресконференция на БСП в парламента тази седмица.

 

 

По думите й два дни след изборите призовкар на частен съдебен изпълнител я е посетил, защото имала големи задължения към Националната агенция по приходите, а това не отговаря на истината.

Във връзка с това сметките на фирмата й, както и нейните снимки са запорирани.

"Моята фирма е износител и обикновено ситуацията, в която се намираме, е възстановяване на ДДС. Съответно, няма как да изпаднем в ситуация да дължим големи суми", обяснява Банкова. 

Тя подчерта, че "изпълнителното дело е образувано на базата на удостоверение от НАП с неверни данни". 

"Сега трябва отново да изискам удостоверение по ДОПК, с което да удостоверя, че не дължа никакви суми към данъчната администрация, за да докажа, че този запор и политически нитиск са без основание", допълни Банкова. 

По време на пресконференцията лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи за още няколко случая на натиск

- застъпнци в Благоевград са получили рпедупреждение за уволнение от работа, служител на ВиК в Дупница е заплашен с уволнение, кандидат за общински съветник от БСП в Пазарджик е получил заповед за данъчна проверка, учителка в детска градина в Септември, която е член на БСП и не е искала да подпише документи с невярно съдържание, е уволнена дисциплинарно, свекърва на андидат за общински съветник в Перник е уволнена от кметството в Кладница.

"Ще сезираме всички европейски институции и всички европейски посланници за репресиите над нас",

категорично заяви Нинова по време на брифинга.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...