9000 полицаи охраняват изборите днес - 24novini.bg

9000 полицаи охраняват изборите днес

1659 полицаи са ангажирани за втория тур в столицата, а в цялата страна са ангажирани около 9000 служители на МВР. 1659 полицаи са ангажирани за втория тур в столицата, а в цялата страна са ангажирани около 9000 служители на МВР. Архив
03.11.2019 | 18:20
(0 гласа)

9000 полицаи включва съставът, който е пряко ангажирам с охраната на изборния процес на втори тур на местните избори. Това обясни пред БНР зам.-директора на Националната полиция старши комисар Дотор Гребенаров. 

 

 

По думите му

"на база анализ на риска се пренасочват сили и средства както за визуално наблюдение на изборния процес и около секциите, така и за оперативно обезпечаване".

Директорът на "Национална полиция" подчерта, че Министерството на вътрешните работи разполага с достатъчно ресурс от слуцители, ако е необходимо да бъдат изпратени в региони и места, където има повишен риск от купуване на гласове.

Гребенаров обясни, че и между двата тура има подадени сигнали за опити за купуване на гласове в различни региони на страната.

"Всеки един сигнал, който получаваме, се докладва в Прокуратурата и се изпълняват в пълен обем  указанията от компетентната прокуратура, на която територия е подаден сигналът", допълни той. 

В София полицаите, които ще бъдат ангажирани с охраната на втория тур на изборите, са около 1600.

Красимира Стоядинова от СДВР коментира заяви, че "абсолютно същите полицейски служители ще бъдат ангажирани както в изборните места, така и в Общинската избирателна комисия."

За София общо ангажираните са 1659 полицаи.

Днес освен в София, балотаж има в още 17 областни града, над 100 общини и около 400 кметства. В 22 столични района също се провежда втори тур на местните избори за районен кмет.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...