Протестиращи пред президентството още няма (видео) - 24novini.bg

Протестиращи пред президентството още няма (видео)

Пред президентството още няма протестиращи, но обявиха, че болкадата се мести там от Орлов мост 24новини.бг/ Мария Йорданова
25.10.2019 | 14:00
(0 гласа)

За днес е насрочен протест пред президентството сред вчерашното решение на ВСС за избор на Иван Гешев за главен прокурор.

След 10-часово заседание снощи Иван Гешев беше избран за следващ главен обвинител с 20 от гласовете във Висшия съдебен съвет,

а четирима от съдийската колегия бяха против.

Движението при Орлов мост беше освободено малко преди 7 часа сутринта, но от МВР съветват шофьорите да използват алтернативни маршрути вместо възловото кръстовище.

На мястото цяла нощ останаха протестиращи срещу избора на Иван Гешев за нов главен прокурор, но около 8,20 ч. тази сутрин блокадата беше вдигната.

Решението на ВСС за назначаването на Гешев е изпратено до президентството,

тъй като указът седва да се подпише от държавния глава. Няма предвиден срок за това. Вероятно Румен Радев ще се произнесе след втория тур на местните избори, който е на 3 ноември, още повече че в София силите са изравнени между Фандъкова и Манолова с лек превес на бившия омбудсман.

Георги Георгиев от гражданско движение „Боец“ коментира пред БНР за блокадата на Орлов мост: „Бяхме тук цялата нощ.

24-часова блокада на Орлов мост, каквато не е имало може би от над 20 г. След 9 часа тръгваме, а в 9,30 заставаме пред президентството. Нашата цел е г-н президентът да не подпише указа за назначаването на Гешев за главен прокурор“.

В 13 часа обаче репортер на 24новини видя, че няма протестиращи пред сградата на президентството.

Нов протест на "Орлов мост" е обявен за 18:30 часа днес.

По повод очакваното решение на президента снощи избраният за главен прокурор Иван Гешев заяви: 

„Смятам, че президентът ще изпълни в цялост правомощията, които са му вменени по Конституция, по начина, който прецени за правилен. И не се съмнявам, че този избор ще е негов, а не под външен натиск“.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...