Скандал с компромати срещу Гешев часове преди избора му - 24novini.bg

Скандал с компромати срещу Гешев часове преди избора му

Фалшиви или не са документите за Иван Гешев, публикувани в "Актуално", в които са посочени сметки в Швайцария и Мароко Фалшиви или не са документите за Иван Гешев, публикувани в "Актуално", в които са посочени сметки в Швайцария и Мароко
23.10.2019 | 18:30
(0 гласа)

Часове преди финала на избора за главен прокурор сайтът "Актуално" публикува анонимен сигнал, изпратен до редакционната поща за тайни сметки в Швейцария на кандидата за главен прокурор Иван Гешев. Прокуратурата преди минути опроверга писмото и нарече сигнала "неистински".

 

"Фалшиви документи, на които е бил преправен дори подписът на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, приписаха 4,7 млн. франка на Иван Гешев в Швейцария и Мароко",

написа по-рано сайтът "24 часа" по повод на публикацията на "Актуално".

Фактите са, че в 15:57 ч. днес сайтът "Актуално" обяви, че на редакционния имейл са били получени документи от 2015 г. Според тях прокуратура иска от ДАНС проверка на данни, че Иван Гешев има 3 745 586,74 швейцарски франка в банка в кантона Цуг в Швейцария.

Първият документ е подписан от Борислав Сарафов, който в момента е шеф на българското следствие. Вторият документ бил отговорът от ДАНС, в който българската агенция за национална сигурност потвърждава че Гешев има безименни номерирани банкови сметки не само в Швейцария, но и в Мароко.

Единственият кандидат за главен прокурор, който утре ще бъде гласуван от ВСС, имал връзка със сметките си в мобилния телефон, по който нареждал транзакциите.

Точно час по-късно - в 16:58 сайтът "Медиапул" публикува същия документ, позовавайки се на сайта "Актуално". И двата сайта на финала на идентичния материал твърдят, че търсят коментар от говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова, но няма отговор. Към 18,30 ч. прокуратурата публикува позиция, в която проверга информацията за сметки в Швейцария и Мароко.

Неофициално от агенцията за национална сигурност коментираха, че става въпрос за фалшификат на документи, в които неумело е бил фалшифициран дори подписът на Борислав Сарафов, пише "24 часа".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...