Фандъкова се изплаши от Манолова и не й зададе въпроси - 24novini.bg

Фандъкова се изплаши от Манолова и не й зададе въпроси

Фандъкова не пожела да задава въпроси на Манолова. Фандъкова не пожела да задава въпроси на Манолова. бТВ
22.10.2019 | 18:57
(0 гласа)

Кандидатът за кмет на ГЕРБ за четвърти мандат и настоящ кмет на София Йорданка Фандъкова се изплаши от гражданския кандидат Мая Манолова и не й зададе въпроси.

 

 

Това се случи в днешния голям, финален дебат в BTV между петимата кандидати за столични кметове - Мая Манолова, Йорданка Фандъкова, Борис Бонев, арх. Борислав Игнатов и Ангел Джамбазки.

Отказът на Фандъкова да задава въпроси беше в четвъртия кръг на дебата, където всеки кандидат трябваше да зададе по един въпрос на някой от опонентите си по предварително изтеглен жребий.

Преди това в кръга по темата за мръсния въздух в София кандидатът на ГЕРБ не отговори на въпрос на Манолова колко печки на твърдо гориво са сменени с екологични уреди, след като Фандъкова твърди, че от две години се работи за смяна на отоплителните уреди. Сменили сте едва 30 печки, а работите по проекта от 2 години, заяви Манолова, на което Фандъкова отговори, че имала опит в работата с европейски програми за разлика от Манолова.

Фандъкова не каза колко са сменените печки и не посочи друго число.

Следващият въпрос от гражданския кандидат, на който Фандъкова не отговори бе

"Защо има само 6 млн. лева от бюджета на Столичната община за отчуждаване на имоти?".

Когато дойде ред за задаване на въпросите, Йорданка Фандъкова се отказа да задава върос към Мая Манолова с аргумента, че по време на цялата кампания Манолова все задавала въпроси и не се интересувала от отговорите на Фандъкова. В социалните мрежи потребителите веднага отбелязаха като тактическа грешка отказът на Фандъкова да зададе въпрос и го изтълкуваха като доброволно отказване на Фандъкова от битката и победа на Манолова в дебата.

Манолова посочи, че от 2 дни замърсяването на въздуха отново е голямо и се превишават нормите от 40 микрограма на куб. метър фини прахови частици, а хората в момента седят в задръстванията и буквално виждат и усещат мириса на въздуха.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...