Протестиращи: САЩ да не се меси в църковните дела! - 24novini.bg

Протестиращи: САЩ да не се меси в църковните дела!

Протестиращи призоваха пред посолството в София САЩ да не се меси в църковните дела Протестиращи призоваха пред посолството в София САЩ да не се меси в църковните дела Facebook/ Д.Петков
20.10.2019 | 16:40
(0 гласа)

Граждани се събраха пред американското посолство в София на протест под надслов „САЩ, долу ръцете от православието!".

 

 

Събралите се заявиха, че има ясно отчетливи данни за това, че САЩ грубо се намесват в църковните дела

и че именно те стоят в основата на разкола в православието, на който бе даден старт със създаването на нова църква в Украйна.

Денят на протеста, който се състоя в събота, съвпадна с деня на Свети Иван Рилски Чудотворец - велик български светец, небесен закрилник на целия български народ и основател на най-величествения манастир в България - Рилския.

Протестиращите отбелязаха празника и заявиха, че православието е съхранило българския народ,

независимо от изпитанията, съхранило го е и в най-тежките за него векове на турското робство. Те посочиха, че не е нужно да си свещеник или да познаваш в детайли каноните, за да знаеш, че именно вярата е съхранила българския народ.

„Да забравим това, означава да унищожим своите корени, да се откъснем от предците си.

А както знаем - дърво без корен - умира. Православната вяра е по българските земи векове преди САЩ да се появят на картата на света.

Днес обаче е необходимо просто да проследим новините, за да забележим, че САЩ грубо се намесват в църковните дела и се опитват да оказват натиск върху Българската православна църква", заяви организаторът на протеста Димитър Петков.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...