Протест на жители на Княжево - 24novini.bg

Протест на жители на Княжево

20.10.2019 | 12:00
(0 гласа)

Жители на столичния квартал „Княжево“ излизат на протест срещу т.нар. реверсивно движение, което се извършва в отсечката между улица „10-и километър“ и Черния кос, предаде БНР.

Според гражданите организацията на движението е предпоставка за увеличения трафик във вътрешно кварталните улици

и нарастването на пътните инциденти.

Протестиращите се събират следобед на  последната спирка на трамвай номер 5.

Ежедневно над 20 хиляди перничани пътуват до столицата.

Отсечката Перник-София е една от най-натоварените в страната. Въвеждането на реверсивното движение има за цел да улесни пътуващите в най-натоварените часове.

По пътя, състоящ се от три ленти, средната лента сменя предназначението си и се използва като допълнителна за натоварената посока. Така сутрин, когато има по-голям поток от влизащи в София автомобили, две от трите ленти се използват за влизане в града. Вечер е обратното - и двете ленти са предназначени за излизащи от София.

Жителите на Княжево призовават за отмяна на реверсивното движение,

което според тях влошава допълнително трафика и безопасността в квартала, превръщайки се в предпоставка пътят през дефилето да се използва от все повече транзитно преминаващи автомобили, които при нормално регулиране на пътя биха използвали автомагистрала „Люлин“.

В стремежа си да избегнат задръстването по бул. „Цар Борис Трети“ повечето шофьори използват вътрешно-кварталните улици, които според живущите не са пригодени за такъв увеличен трафик. По думите им се създава шумово и прахово замърсяване в пъти над допустимите норми.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...