Забраниха на НФСБ да агитират предизборно в кв. "Люлин" - 24novini.bg

Забраниха на НФСБ да агитират предизборно в кв. "Люлин"

Кандидати за общински съветници от партията на Валери Симеонов правили предизборна агитация в столичния квартал "Люлин", но ги изгонили Кандидати за общински съветници от партията на Валери Симеонов правили предизборна агитация в столичния квартал "Люлин", но ги изгонили Архив
20.10.2019 | 09:22
(0 гласа)

Служители на общинскат аадминистрация в столичния квартал "Люлин" са забранили на кандидатите за общински съветници на коалиция „НФСБ – БДС Радикали“ да агитират предизборно в района. 

 

 

Вчера около 16:30 часа, докато кандидати и доброволци са раздавали информационни материали в близост до пощенския клон на бул. "Царица Йоана" 38,

две служителки на районната администрация са принудили агитаторите да демонтират шатрата с аргумента, че се намира на частна собственост. 

Служителките са настояли нарежданията им да се изпълняват и не са връчили писмено предписание или изобщо документ, нито са посочили общински терен в близост като позволено за предизборно мероприятие място.

„Госпожо Фандъкова, защо пречите на дясно патриотичното обединение в София да води нормална предизборна агитация? Кой нарежда на служителите на администрацията –Вие или ПП ГЕРБ? Зад кого ще се скриете този път?,  пита Цветан Манчев, председател на БДС – Радикали и съпредседател на коалицията.

По думите му той лично е подал съгласувателните писма до Столична община и НАГ, съгласно законовите изисквания, цялата документация е напълно изрядна.

Предизборният щаб на коалиция „НФСБ – БДС Радикали“ обсъжда дали да подаде в ЦИК сигнал срещу неправомерните действия на администрацията на район „Люлин“, но подобен сигнал едва ли ще предотврати бъдещи посегателства на общинската администрация срещу събития на други места в столицата.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...