Делчев, ДБГ: Колко са билбордовете на Фандъкова? ГЕРБ: Имаме над 1200 - 24novini.bg

Делчев, ДБГ: Колко са билбордовете на Фандъкова? ГЕРБ: Имаме над 1200

Билбордове на Фандъкова има включително и на забранени от наредбата места Билбордове на Фандъкова има включително и на забранени от наредбата места
18.10.2019 | 21:08
(0 гласа)

ГЕРБ отговори на председателя на ДБГ Димитър Делчев за билбордовете. Предизборният щаб на партията в София изпрати позиция, която публикуваме без редакторска намеса:

 

От ГЕРБ - София напомнят, че използването на билбордове в предизборната кампания е позволен и законен начин за информиране на гражданите.

„По повод публикуваната невярна и манипулативна информация от Димитър Делчев за агитационната кампания на ПП ГЕРБ в София напомняме, че използването на билбордове в предизборната кампания е позволен и законен начин за информиране на гражданите.

Предизборният щаб на ПП ГЕРБ е ангажирал 24 страни на билбордове с рекламна визия на кандидата за кмет на София г-жа Фандъкова от общо 1200 страни на рекламни елементи в София.

Те са наети със сключени договори и информацията е надлежно отразена в регистъра на Сметната палата. Разпространяваната от Димитър Делчев и ДБГ информация за 140 билбордове е лъжа. По отношение на винилите и транспарантите - всичките те са поставени на частни сгради и терени или по инициатива на собствениците им, или с тяхното изрично съгласие.

По-рано през деня Димитър Делчев публикува статус във Фейсбук,

че билбордовете, за които питат ГЕРБ, са дарени от него на Мая Манолова като граждански кандидат за кмет, когото той подкрепя. Делчев зададе въпрос колко са билбордовете на Йорданка Фандъкова в столицата, защо са поставени на забранени от наредбата на Столичната община места и има ли конфликт на интереси при поставянето им, с оглед на факта, че разрешителните за билбордовете на Фандъкова са издадени, докато самата тя е била кмет.

"От вчера всякакви зложелатели хвърлят обвинения към г-жа Мая Манолова за това, че си сложила билборди, а казала, че не е.

Истината е, че тя наистина не си е слагала билборди. Аз ги поставих. Това е партньорски принос към кампанията на г-жа Манолова, който направих,

за да покажа, че подкрепата на Коалиция „Движение България на гражданите“ за нея не е само на думи, а е реална. Прилагам и договора за 9 билборда с визията на г-жа Манолова. А за по-любопитните – поръчал съм още 20 с визията на листата на ДБГ, ЗНС, НДСВ и ПНМ. Същите са надлежно декларирани.

Очаквам ГЕРБ, които яростно атакуваха, да обяснят на свой ред вярно ли е, че са поставили

близо 100 билборда с г-жа Йорданка Фандъкова за приблизителната сума от 70 000 евро.

И не е ли това конфликт на интереси във факта, че част от билбордите на г-жа Фандъкова са поставени от търговци, на които администрацията на г-жа Фандъкова в качеството и на кмет е дала право да осъществяват външна реклама в София? Наясно ли е г-жа Фандъкова, че рекламни винили с нейния лик, поставени на сгради, строежи и други места по София, са в нарушение на правилата, които нейното мнозинство в Общинския съвет е приело?", написа Димитър Делчев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...