Светослав Костов ще съди СЕМ - 24novini.bg

Светослав Костов ще съди СЕМ

Светослав Костов бе уволнен днес. Два часа по-късно той заяви, че ще обжалва решението на СЕМ. Светослав Костов бе уволнен днес. Два часа по-късно той заяви, че ще обжалва решението на СЕМ. Архив
17.10.2019 | 21:00
(0 гласа)

Уволненият днес от Съвета за електронни медии (СЕМ) генерален директор на БНР Светослав Костов заяви, че ще обжалва решението на медийния регулатор, съобщи "24часа".

 

 

"Ще обжалвам решението на СЕМ и ще се видим в съда", заяви Костов два часа, след като СЕМ прекрати предсрочно мандата му. 

Бившият директор на БНР свика конференция веднага след заседанието, на което Съветът за електронни медии гласува единосушно уволнението му. 

"В това решение няма мисъл за радио. Защо се взима преди изборите", попита той. 

Костов е категоричен, че никой не е оказвал натиск върху него.

"Някой упражнявал ли е натиск върху СЕМ? Натиск има от СЕМ и от хора, които проверяваме за поръчки. От политици натиск няма", категоричен бе той.

"Няма да коментирам защо спря радиото, докато не се произнесе прокуратурата", допълни Светослав Костов. 

Шефът на регулатора заяви, че "и до момента не е ясно какво се случи на 13 септември. Не мога да чакам нарушенията в радиото да станат системни."

Антон Митов, който е директор на архива в БНР, ще е временно изпълняващ длъжността.

Генералният директор Светослав Костов в срок е изпратил своето становище до СЕМ за случилото се в БНР. В него той обяснява, че БНР се разпространява освен чрез "Хоризонт" и "Христо Ботев", също така и от регионални радиопрограми и твърди, че практически не е преустановявано доставянето на "Хоризонт" до слушателите. Също така радиото е било достъпно и чрез интернет страницата.

Костов изтъква, че СЕМ не отчита и фактът, че три от предавателите са спрени за профилактика, а на територията на цялата страна сигналът не е спиран.

В становището си Костов категорично отрича да е знаел, че се е осъществило преустановяването на сигнала на радиото., защото той не се е справил със ситуацията.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...