Освобождават Джок Полфрийман от центъра за чужденци - 24novini.bg

Освобождават Джок Полфрийман от центъра за чужденци

Директорът на дирекция "Миграция" заяви, че Полфрийман всеки момент ще бъде на свобода. Директорът на дирекция "Миграция" заяви, че Полфрийман всеки момент ще бъде на свобода.
15.10.2019 | 18:15
(0 гласа)

"Всеки момент Джок Полфрийман ще бъде освободен от общежитието за чужденци в Бусманци", заяви директорът на Дирекция "Миграция" старши комисар Николай Николов. 

По думите му до една седмица австралиецът, който беше пуснат предсрочно от затвора, където лежа заради убийството на студента Андрей Монов, трябва да се яви в полицейско управление на територията на София. 

"Полфрийман ще е освободен днес и ще има задължение всяка седмица да се явява по веднъж в РПУ, докато отпадне забраната му за напускане на България.

Когато съдът се произнесе и забраната отпадне, ще върнем паспорта му, който сме взели и ще му е позволено да напусне страната", обясни още Николов. 

Той отрече вещите на австралиеца да са били разхвърляни в стаята му и да е правен обиск.

"Направена е рутинна проверка, тъй като има определени вещи, които обитателите на центъра няма право да притежават. Сред тях е

телефон с камера, какъвто Полфрийман е имал и е счупил сам",

обясни директорът на дирекция "Миграция" и допълни, че в Джок Полфрийман е имало още три телефона, но без камера, каквито са позволени. 

Припомняме, че заради предсрочното освобождаване на австралиеца се организираха протести и митинги. Той беше осъден на 20 години затвор заради убийството на студента Андрей Монов, но бе пуснат на осмата година.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...