Пак протести на сестри и лекари - над 7000 излизат днес - 24novini.bg

Пак протести на сестри и лекари - над 7000 излизат днес

Над 7 хиляди медицински специалисти излизат пак на протести Над 7 хиляди медицински специалисти излизат пак на протести
07.10.2019 | 09:21
(0 гласа)

Над 7 000 здравни специалисти се очаква да излязат на национален протест днес, организиран от три организации, сред които КНСБ.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров припомни, че на 12 май миналата година бе свикан първият митинг – с около 5000 души

в центъра на София, с който бяха заявени исканията.

„Те започваха с всичко това, което после повече от година всички ние чуваме, виждаме в различни вариации и формати от различни и наши структури и други, да мотивират продължаващите вълнения в сектора, тъй като искането за заплати и към настоящия момент все още не е изпълнено навсякъде “, каза Димитров.

Десетки медицински сестри излязоха на протест в Карлово Той заяви, че те смятат, че е дошло време за „поредния наш, общ митинг-шествие, действие, които да мотивира, да канализира и да удари по масата и да каже:

„Стига толкова, край, оттук нататък трябва да се изпълнява това, което е договорено !“.

По думите на Димитров протестиращите ще искат от властта да стане възможно и да бъде изпълнено заплащането, което е договорено в Колективния трудов договор.

„Според нас е възможно на две стъпки – първа сега, есента, и втората с новия бюджет от началото на следващата година“, заяви Димитров.

„Ще кажем, че искаме решение на проблемите днес и то за всички, защото има лекари, които също са с ниско заплащане - по 700- 800 лв.,

а ние в КТД сме заложили друго. Ние не делим персонала, не искаме да го противопоставяме и казваме, че ако това не бъде решено, утре ще бъде късно“, каза вицепрезидентът на КНСБ и председател на Федерацията на синдикатите в здравеопазването д-р Иван Кокалов.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...