Жители на три созополски селища протестираха срещу опасни отпадъци - 24novini.bg

Жители на три созополски селища протестираха срещу опасни отпадъци

06.10.2019 | 15:40
(0 гласа)

Жители на три селища се събраха днес на протест на площада пред сградата на община Созопол. Те изразиха недоволството си от площадките за временно съхранение на опасни битови отпадъци в село Атия.

Поискаха още решаване на проблема с имотите им в Черноморец и настояха за мерки срещу безводието в село Присад. 

От село Присад настояват за постоянното осигуряване на питейна вода. Инициирана е подписка за отделяне от община Созопол и присъединяване към община Бургас. Търсят и съдействие от Европейската комисия (ЕК).

„С г-н Хоган от ЕК започнахме да комуникираме. Сезирахме министерството на здравеопазването и на регионалното развитие. Те също се обърнаха към общината, от общината се обърнаха към нас, казаха - вие сте нерантабилни, нямаме финанси за вас, прекалено малко сте, не ни интересувате, бийте си сонди“, каза Ванча Байлова.

От Атия искат промяна на терена за временно съхранение на отпадъци и той да не е до къщите на хората и до хвостохранилището.

„Отива до старото хвостохранилище, което е компрометирано, отдолу има шахта, и ако искаме да имаме гора, никой не съсипва 50 декара гора, за да я замени с боклуци“, каза Даниела Иванова.

Васил Жечев от инициативния комитет Черноморец поиска подкрепа за възстановяване право на собственост и владение на наследствени земи от местностите Червенка и Таласакра.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...