Божидар Димитров сключвал договори в НИМ с дъщеря си - 24novini.bg

Божидар Димитров сключвал договори в НИМ с дъщеря си

Божидар Димитров е бил в конфликт на интереси за договори с дъщеря си като директор на НИМ Божидар Димитров е бил в конфликт на интереси за договори с дъщеря си като директор на НИМ
23.03.2018 | 19:57
(0 гласа)

Комисията по антикорупция излезе със сериозни обвинения към Божидар Димитров за два договора, сключени в мандата му като директор на НИМ с дъщеря му.

Димитров, който от известно време е лидер на политическа партия, като директор на Националния исторически музей (НИМ), е бил в конфликт на интереси при сключването на двата договора за печатни каталози с дъщеря си и с племенниците си през 2015 г., но не е подал декларация за конфликт на интереси, нито си е направил самоотвод, каквото може по закон.

Комисията се е самосезирала от публикация в медиите, че НИМ има договорни отношения с търговското дружество "Акшаена -2007“ ООД, в което собственици са дъщерята на Димитров Мария и племенниците му.

През април 2015 г. директорът на НИМ е подписал договор с фирмата за изработването на каталог на колекция в тираж от 1000 броя на стойност 19 800 лв. и срок за изпълнение септември 2015 г. Плащанията са направени не според сроковете по договор, като и двете платежни нареждания са подписани лично от Божидар Димитров. получен е и само половината тираж, няма данни и за представяне на колекцията в музея, съобщават от КПКОНПИ.

 

 

Пак през 2015 г. директорът на НИМ Димитров е подписал и втори договор със същата фирма - за печатно издание в тираж от 1000 броя на стойност 15 000 лева. В двумесечния срок по договора фирмата е предала всичките бройки и е получила цялото плащане като платежните нареждания са подписани от Божидар Димитров.

Комисията не е установила конфликт на интереси по отношение на "Сдружение Плиска“, тъй като между НИМ и сдружението не са подписвани договори.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...