Хора с увреждания организират шествие за достъпна градска среда - 24novini.bg

Хора с увреждания организират шествие за достъпна градска среда

Хората с увреждания организират шествие в Пазарджик за по-достъпна градска среда. Хората с увреждания организират шествие в Пазарджик за по-достъпна градска среда. Архив
01.10.2019 | 13:21
(0 гласа)

Хората с увреждания в Пазарджик организират шествие с искане за по-достъпна градска среда, съобщи БНР. 

Акцията е организирана от сдружение "Общност Мостове", които прекараха през тротоарите на София с инвалидна количка трима кандидата за кмет на София, сред които и гражданският кандидат Мая Манолова. 

"Целта е да се напомни на хората с двигателни проблеми, за които предвижването в населените места е голямо предизвикателство",

заяви Радка Станева от сдружението. 

По думите й "това е послание да ни чуят не само кандидат-кметовете, а всички, цялото общество". 

"Искаме да обърнем внимание на частните фирми, на работодателите и на хората, които имат възможност да осигуряват работни места за хората с увреждания, а няма достъпна среда", допълни тя. 

Припомняме, че в София, пред Съдебната палата трима кандида-кметове - Мая Манолова (граждански кандидат), Борис Бонев ("Спаси София") и Борислав Игнатов ("Демократична България") седнаха в инвалидни колички и бяха превозени по улиците и тротоарите на столицата с цел да разберат от първо лице проблемите на хората с двигателни проблеми.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...