България на гражданите: Провалът на Фандъкова и Борисов е трафикът - 24novini.bg

България на гражданите: Провалът на Фандъкова и Борисов е трафикът

Коалиция "България на гражданите" заявиха, че ще работят за дигитална община, прозрачност на обществените поръчки и подобряване на инфраструктурата. Коалиция "България на гражданите" заявиха, че ще работят за дигитална община, прозрачност на обществените поръчки и подобряване на инфраструктурата. Пресцентър на коалиция "България на гражданите"
29.09.2019 | 19:58
(0 гласа)

Системното нерешаване на проблема с трафика в София е сред големите провали на Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов, който преди беше столичен кмет.

 

 

Това заявиха представителите от коалиция "България на гражданите", които застанаха зад кандидатурата на независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова и се кандидатираха за общински съветници. 

Сред приоритетите им са изграждане на околовръстното и безпрепятствени вътрешни градски рингове, които да разтоварят центъра на София от паразитния трафик.

"Ще бъдем гарант за прозрачност при обществените поръчки, спиране на дискриминацията на малките и средни предприятия и повишаване на конкуренцията. Подобряване на инфраструктурата

– изграждане на тротоарите и премахването на спрелите коли от тях, изграждане на вътрешни рингове", категорични са те.

Според тях има необходимост от намаляване числеността на чиновниците с поне 10% и провеждане на тестове за професионалната им компетентност.

Коалиция "България на гражданите" ще настояват още за компенсиране на собствениците на имоти, които са отредени за междублокови пространства или зелени площи, с равностойни общински имоти или суми от държавния и общинския бюджети, за да се запазят настоящите общи пространства и да се даде възможност за изграждане на нови паркове.

„Ще работим за дигитална община, в която всички общински административни услуги могат да се предоставят по електронен път“, заяви лидерът на партия „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев.

Той обаче уточни, че

за да бъде изпълнена програмата, столичани трябва да се доверят на Мая Манолова и да я изберат за кмет,

както и да подкрепят листата на коалиция „България на гражданите“ за общински съветници.

Председателят на ЗНС Румен Йончев пък определи сегашното управление на София като мъгла.

„Имаме общински съветници, които никой не познава. Не е тайна, че партия ГЕРБ няма мнозинство в СОС, но управлява общината. Тази мъгла е убийствена", заяви той.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...