Полфрийман вече има билет за родината си - 24novini.bg

Полфрийман вече има билет за родината си

Джок Полфрийман вече има билет за родината си Джок Полфрийман вече има билет за родината си
27.09.2019 | 22:40
(0 гласа)

Полфрийман заяви, че не може да си обясни, защо след като беше пуснат, е затворен в центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци, където беше закаран, защото се оказа, че няма валидни документи за самоличност.

Австралиецът Джок Полфрийман, осъден за убийството на българина Андрей Монов, вече има самолетен билет за родината си,

а пасаванът му е готов от дни, но още не прави планове за бъдещото си.

Това обяви самият той пред Нова телевизия в първото си интервю след предсрочното му условно освобождаване от затвора. Полфрийман заяви, че не може да си обясни, защо след като беше пуснат, е затворен в центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци, където беше закаран, защото се оказа, че няма валидни документи за самоличност.

"Билетът е купен, паспорт имам от понеделник. И някакви полицаи, не знам откъде, от миграция май, те са казали на служители от Австралия, че са загубени парите за билета, че те няма да ме пуснат да се прибера в Австралия", разказа австралиецът.

И добави: "Аз съм длъжен да напусна страната, защото имам наложена 5-годишна забрана да влизам в България. Което сега е малко абсурдно, защото стоя в Бусманци и чакам депортация".

Полфрийман добави, че от 2015 г. досега е работил в затвора. "Давал съм уроци по английски език, също съм бил в администрацията като секретар", допълни той.

Преди два дни заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов заяви, че Полфрийман ще остане в дома в Бусманци, докато няма решение на съда, последвано от искането на главния прокурор делото за освобождаването му да бъде възобновено.

"МВР чака в момента всички нужни документи, за да напусне този човек страната. МВР ще изпълни решение на съда тогава, когато всичко е ясно", каза още Балабанов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...