Пожар в "Дунарит". СЕМ иска оставка в БНР. И другите новини... - 24novini.bg

Пожар в "Дунарит". СЕМ иска оставка в БНР. И другите новини...

27.09.2019 | 17:57
(0 гласа)

Пожар горя в производствен цех на завода за боеприпаси "Дунарит" в Русе. Пожарът беше потушен след обяд. С дронове се следи за щетите. Всички работници в завода бяха евакуирани. Отцепен беше и голям периметър около предприятието. Кметът на Русе Пламен Стоилов заяви, че се евакуират и деца от детските градини.

Съветът за електронни  медии поиска в срок от една седмица генералния директор на БНР Светослав Костов да си подаде оставката заради спирането на програма "Хоризонт" за пет часа на 13 септември. Ако не подаде оставка, мандатът му ще бъде принудително прекратен.

Близки и родители на изнасилената и убита 7-годишна Кристин от Сотиря протестираха в Сливен, пред Съдебната палата в града. Те искат да отпадне съкратеното съдебно производство при самопризнания за убийство, изнасилване, блудство и тежка телесна повреда и да няма намаляване на присъдата заради признаване на вина.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска извънреден Председателски съвет заради недоволството в Сливен и противоречащите си приети промени в Наказателния кодекс и в Наказателно-процесуалния кодекс. След срещата тя заяви, че до излизането на Народното събрание в предизборен отпуск, промените ще бъдат гласувани на второ четене в парламентарната Правна комисия и в пленарна зала.

Столичният инспекторат направи списък с всички големи локви в София. Списъкът ще бъде изпратен до направление „Транспорт и транспортна инфраструктура“ на "Московска 33", за да могат да се отстранят проблемите.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...