Неизправна газова бутилка е вероятната причина за взрива в Добрич - 24novini.bg

Неизправна газова бутилка е вероятната причина за взрива в Добрич

Вероятната причина за инцидента на бензиностанция в Добрич е незаконна газова бутилка. Вероятната причина за инцидента на бензиностанция в Добрич е незаконна газова бутилка. Архив
16.09.2019 | 23:11
(0 гласа)

Най-вероятната причина за взрива на бензиностанция в ДОбрич, в който една жена загина, а друга пострада, е неизправна газова бутилка, съобщава Нова телевизия. 

Таксиметровата кола, която избухна в неделя, не е имала регистрация на газовата уредба. Основната версия, по която се работи е, че собственикът на автомобила сам е монтирал бутилката. 

Пострадалата в инцидента жена, която е карала автомобила, се подобрява. Окръжната прокуратура е образувала досъдебно производство за немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност. 

Вероятно монтираната бутилка е била предназначена за пропан-бутан, но водачът е поискал да се зареди метан. Има разлика в налягането, което могат да издържат бутилките за пропан-бутан и тези за метан, с поради което вероятно се е стигнало до взрива, обяснява служител на бензиностанция Димитър Димитров. 

"По неофициална информация бутилката е неподходяща или неизрядна. Всички колонки на бензиностанцията ни се проверяват планово и извънредно от съответната институция", допълва той. 

„Беше направена проверка и за техническия преглед на автомобила. Последната е извършена на 20 август 2019 г. В момента на извършване на техническия преглед автомобилът не е бил с монтирана газова уреба”, заяви директорът на Регионална дирекция „Автомобилна администрация” – Добрич Стефан Милев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...