Борисов срещу Радев. Протест на учители. И другите новини... - 24novini.bg

Борисов срещу Радев. Протест на учители. И другите новини...

Борисов и Радев отново влязоха в спор. Борисов и Радев отново влязоха в спор. Архив
16.09.2019 | 18:02
(0 гласа)

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов отново влязоха в спор. Този път за свободата на словото, управлението на държавата и спирането на програма "Хоризонт" по БНР. Според държавния глава "някой управлява държавата чрез телефон, а не чрез институции, както е нормалната европейска практика". Борисов пък му отвърна, че "ако е от телефона на президента, разбирам, може да знае". Според Радев свободата на словото е ограничена, а според премиера "спирането на програма "Хоризонт" миналата седмица е саботаж срещу правителството".

 

 

Учители излязоха на протест пред Министерството на образованието и науката. Те са против новата наредба на МОН, според която преподавателите трябва да ходят в домовете на учениците, които не посещават редовно учебни занятия. Протестът беше под надслов "МОН да изпие една студена вода", а в края на протеста хората оставиха бутилки с вода до колоните на министерството. По-рано през деня министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че протестът не е учителски, а е политическа акция.

Гражданският кандидат за кмет Мая Манолова се срещна с  формации от десния и дясно-центриския спектър - ДБГ, ЗНС, Път на младите и НДСВ. Ще подпиша платформата с десните, защото основните политики, заложени в нея, са заложени и в проекта на програмата за управление, която подготвям заедно с гражданите и ще представя следващата седмица. Аз пиша моята програма за управление на София заедно с гражданите и вече проведох множество срещи с граждански организации, заяви Манолова на срещата днес и подписа платформата.

Пожарът, който възникна на 14 септември в местността „Сухото езеро” на територията на природен парк ”Рила”, е ликвидиран тази сутрин.  Пожарни екипи идоброволци се бориха със стихията три дни.

ГДБОП и Специализираната прокуратура проведоха акция срещу организирана престъпна група за трафик на хора в Бургас. Установени са клубове с проститутки, които са изпращани в Германия, съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...