Десни и дясно-център формации подписаха с Манолова мерки за управление - 24novini.bg

Десни и дясно-център формации подписаха с Манолова мерки за управление

Десните и Манолова подписаха платформа за гражданско управление Десните и Манолова подписаха платформа за гражданско управление 24новини.бг
16.09.2019 | 13:01
(0 гласа)

 

Целта е партиите, които влизаме в гражданската коалиция - ДБГ, ЗНС и Път на младите - да предложим на Мая Манолова, като кандидат на кмет с най-голям шанс да отиде на балотаж и да смени управлението на ГЕРБ, да отстоява нашите десни идеи.

 

Това каза лидерът на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев по време на днешния фоум на десните и дясно-центристките партии с гражданския кандидат за кмет Мая Манолова. 

Заедно те обсъдиха и подписаха платформа за гражданско управление на столицата с над 20 десни и дясно-центристки мерки в сферите на данъчната политика, стимулите за бизнес, транспорта и инфраструкутрата, образованието, управлението на отпадъците, чистия въздух, здарвословната среда и други.

Според Делчев дигитализацията на Столичната община е ключова политика, така че гражданите и бизнесът да бъдат максимално улеснени.

 

Снимка: Манолова и десните партии подписаха платформа за гражданско управление на София.

Източник: 24новини

 

Нагледахме се на множество случаи на купуване на пейки по за 1000 лева, кошчета по за 400 лева покрай ремонта на "Граф Игнатиев", станахме свидетели на ремонти на ремонтите и определени фирми да печелят поръчките, добави той и посочи, че в платформата има

антикорупционни мерки за изсветляване на търговете, на които правила десните особено много държат.

Настояваме и за мерки за малките и средни предприятия и гарантиране на правилата на пазарната конкуренция, добави той.

Като ключов приоритет за столицата Делчев посочи и чистотата, зелените рингове, инфраструктурата, изграждането на околовръстен път и вътрешни рингове, рехабилитацията на 3400 км тротоари.

Смятаме да регистрираме листа за общински съветници, която да е гръбнакът за изпълнение на платформата и да изпълнява тези важни за десните хора политики, каза още Делчев.

Румен Йончев от ЗНС посочи, че Мая Манолова няма да е сама като кмет, няма да е неподкрепена и да е без общински съветници.

Ние ще направим всичко възможно да има съветници, които да работят за задачите, които поставяме днес. Тя ги приема и са част от нейната платформа, каза още той. 

Като политически сили и обществени организации, които издигаме листата, ще подберем хора, които да реализират тези задачи и в общинския съвет. Мисля, че това е по силите на групата, която се е събрала тук. Програмата остава отворена за още предложения, добави още той.

Станимир Илчев, бивш евродепутат, изтъкна, че Манолова е напът да промени парадигмата за управление на София и да се справи с всекидневните проблеми с презастрояване и липса на места за паркиране, замърсяване на въздуха с фини прахови частици, недостиг на места в градините, несправедливи такси и корупция.

Подкрепяме Манолова, защото е надеждата за промяна в живота на града след повече от 10 години управление по един и същ модел.

Анна Вилфан от "Път на младите" посочи, че младите хора искат чиста и зелена София,

която да е като всяка друга голяма европейска столица. В този ред на мисли смятаме, че Манолова освен мечта има и план за изпълнението на тези мерки. Заедно с колегите можем да изпълним тази платформа, за да са доволни гражданите и Манолова да има подкрепящи граждански и политически сили в СОС, каза още тя.

Председатеят на Инициативния комитет, издигнал Манолова за кмет, Никола Вапцаров, посочи, че приветства идеята за подкрепа от десните и дясно-център формациите. Аз съм  гражданин и започнах пътя си срещу несправедливостите, като потърсих помощ от Манолова, когато беше омбудсман. Надявам се да превърнем София в нещо по-добро след този 10-годишен модел на управление, който не помага на обикновените граждани, посочи още Никола Вапцаров.

Политическите сили и Мая Манолова подписаха

Гражданска платформа за управление на столицата:

ПЛАТФОРМА ЗА ГРАЖДАНСКО УПРАВЛЕНИЕ
НА СОФИЯ

Ние, представителите на партиите и формациите от десния и дясно-центристкия спектър,
• ПП „Движение България на гражданите“
• ПП „Земеделски народен съюз“
• ПП „Национално движение за стабилност и възход“
• „Път на младите“
от една страна и от друга
гражданският кандидат за кмет на столицата Мая Манолова

демонстрираме политическа воля за обединение около настоящата
ПЛАТФОРМА ЗА ГРАЖДАНСКО УПРАВЛЕНИЕ
като се ангажираме да изпълняваме следните политики за подобряване на живота на гражданите на Столична община, отразяващи дясно-центристката визия за нов модел на управление:

1. Въвеждане на дигитална община, в която всички общински административни услуги могат да се предоставят по електронен път. Всяка преписка и нейното разпореждане ще са проследими онлайн.
2. Категоричен ангажимент за неувеличаване на местните данъци за гражданите.
3. Въвеждане на по-справедлива методология при изчисляване на „такса смет“ – преминаване към модела „замърсителят плаща“.
4. Намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса. Намаляване числеността на чиновниците с поне 10% и провеждане на тестове за професионалната им компетентност.
5. Извършване на независим външен одит на общинските дружества за установяване на корупционните практики в управлението им, които натоварват сметките на гражданите.
6. Борба с явните и скрити форми на картелност и монополизъм чрез подобряване на прозрачността в обществените поръчки и спиране на дискриминацията на малки и средни предприятия. По този начин ще се повиши конкуренцията и ще спре изкуственото завишаване на цените на стоките и услугите, за които се плаща с публичен ресурс.
7. Пренасочване на поне 50 % от инвестиционните разходи от курортна инфраструктура (аквапаркове, кашпи, шадравани и др.) към основна транспортна мрежа - околовръстен път, вътрешни рингове, естакади, пешеходни надлези и подлези и др.
8. Компенсиране на собствениците на имоти, които са отредени за междублокови пространства или зелени площи, с равностойни общински имоти или суми от държавния и общинския бюджети, за да се запазят настоящите общи пространства и да се даде възможност за изграждане на нови паркове.
9. Промяна на модела на управление на „Топлофикация“ и премахване на политическия чадър над него с цел подобряване на работата и качеството на услугата за гражданите, както и за преодоляване на задлъжнялостта му в размер на над 835 млн. лв.
10. Изработване на аудиовизуална карта с нишите за инвестиране в столицата и системното й публикуване на страниците и в рубриките на световните бизнес-медии.
11. Започване на програма за цялостно възстановяване на тротоарите в София и освобождаването им от паркирали автомобили.
12. Насочване на средствата, събрани от Синя и Зелена зона към същинското решаване на проблема с паркирането чрез изграждане на паркинги извън платното за движение.
13. Преодоляване на кризата с недостига на места в детските градини, включително и чрез предвиждане на стимули за изграждане на частни детски градини и други форми.
14. Предприемане на конкретни мерки за чистотата на въздуха и гарантиране на чиста и безопасна среда за живот и икономическо развитие, присъщи на всеки съвременен столичен град.
15. Безусловна защита на свободата и сигурността на гражданите, както и на техните права, включително личното достойнство на всеки човек.
16. Подобряване на транспортната схема в столицата и нейните райони с мерки, както следва, но не само:

• съобразяване на маршрутите на обществения транспорт с нуждите на гражданите в съответните райони;
• откриване на повече линии за нощен транспорт за необхванатите към момента квартали;
• подобряване условията на труд и възнагражденията на заетите в системата на градския транспорт;
• въвеждане на единен билет с електронен вариант и справедлива цена, валиден поне 75 минути, за целия обществен транспорт в столицата;

17. Децентрализация на отговорности и ресурси към районните администрации.
18. Създаване на непосредствена връзка между управлението на града и неговите жители чрез допитвания и реални обществени обсъждания, провеждани чрез електронни системи, по важните за столичани въпроси.

В РЕЗУЛТАТ НА ГОРНИТЕ, НО И ДРУГИ ДЕСНИ И ДЯСНО-ЦЕНТРИСКИ ПОЛИТИКИ
ДО КРАЯ НА ПРЕДСТОЯЩИЯ УПРАВЛЕНСКИ МАНДАТ
СОФИЯ ТРЯБВА ДА ИМА:
1. Изцяло завършен околовръстен път на столицата и започнати вътрешни рингове.
2. Нито едно дете няма да бъде в списък за чакащи за детска градина деца.
3. Изцяло електронни административни услуги, достъпни дистанционно от гражданите и бизнеса.
4. Буферни паркинги до метростанциите в периферията на града.
5. Изграждане, включително и с публично-частно партньорство, на паркинги за поне 100 000 автомобила.

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...