150 души са завели иск срещу НАП за изтекли лични данни - 24novini.bg

150 души са завели иск срещу НАП за изтекли лични данни

150 души са завели иск срещу НАП заради изтеклите лични данни. Всеки от тях иска 1000 лева обезщетение. 150 души са завели иск срещу НАП заради изтеклите лични данни. Всеки от тях иска 1000 лева обезщетение. Архив
16.09.2019 | 18:56
(0 гласа)

150 души са завели иск срещу НАП за изтекли лични данни след хакерската атака в средата на юли месец. Всеки от тях иска обезщетение в размер на 1000 лева. Това заяви адвокат Ивайло Юруков в сутрешния блок на България Он Еър. 

 

 

Припомняме, че след пробив в един от сървърите на НАП личните данни на 5 млн. българи изтекоха. 

"Хората, подали иск, предявяват претенция за парично обезщетение от 1000 лева на човек, която днес ще бъде депозирана в съда", обяснява адвокатът.

Юруков се надява, че съдът ще бъде обективен и ще присъди обезщетение на потърпевшите граждани. По думите му с изтеклите данни могат да се направят незаконни опити за изтегляне на кредити. 

"За българските граждани личните данни са една специална тема. Особено за хората, които са с професии в областта на правото, медицината и други регулирани от държавата професии", допълва адвокат Георги Гочев. 

По думите му изтичането на данни може да доведе до проблеми на тези лица, предвид професията им и по този начин да са засегнати неблагоприятно техните права. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...