Ограничен е пожарът в Рила. 100 човека продължават гасенето - 24novini.bg

Ограничен е пожарът в Рила. 100 човека продължават гасенето

Над сто човека гасят пожара. Очаква се до довечера да е потушен. Над сто човека гасят пожара. Очаква се до довечера да е потушен. Архив
15.09.2019 | 16:50
(0 гласа)

Пожарът в района на Сухото езеро в Рила е ограничен, съобщава БНР, позовавайки се на координационния щаб по гасенето, който е на Кирилова поляна. 

На мястото са около 100 горски работници от Югозападното държавно предприятие, от пожарната в гр. Рила, от НП „Рила“, от Рилската обител, доброволци.

Шест облитания са направили от сутринта хеликоптери. Към момента са засегнати около 10 декара ниска растителност и храсти. 

Пожарът се очаква да бъд еопотушен напълно до довечера, но няколко дни ше има денонощно наблюдение на терена, за да не възникне отново от вятъра във високата част на планината, заяви началникът на Пожарната в гр. Рила и ръководител на изнесения щаб Стефан Тахтаджийски.

Припомняме, че пожарът избухна вчера и е на труднодостъпно място, на около 2000 метра надморска височина. Първоначално пламъците бяха обхванали около 3.5 декара ниска растителност.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...