Протести. Борисов ще прави ново Околовръстно. И другите новини... (видео) - 24novini.bg

Протести. Борисов ще прави ново Околовръстно. И другите новини... (видео)

Два протеста излязоха срещу кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор. 24новини
12.09.2019 | 17:59
(0 гласа)

Два протеста срещу кандидатурата на Иван Гешев излязоха с викове "Оставка!" и "Довиждане!" пред Съдебната палата в София днес. Единият протест е организиран от гражданско сдружение "Боец" с искане за оставка на правителството и срещу единствената номинация на Гешев за нов главен прокурор. Другата група заявиха, че също протестират срещу кандидатурата на Гешев. Между протестиращите се разменяха обидни думи и се хвърляха предмети, заради което полицията се намеси. 

От днес медицинските сестри започват всекидневни протести до изпълняване на исканията им за по-добри условия на труд и достойно възнаграждение. Това обявиха те вчера. Протестиращите здравни работници днес посрещнаха депутатите на входа на Народното събрание с палатка и молба да бъдат изпълнени исканията им.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще строи ново Околовръстно за над 50 млн. лева. То ще започва от столичния бул. "Царица Йоанна", ще минава през Божурище и ще стига до магистралата за Сърбия. Борисов твърди, че новият път е необходим, тъй като се развива индустриалната зона в Божурище, но няма подходяща инфраструктура, заради което не се допускат инвеститори.

Найден Зеленогорски, който беше заместник-председател на „Движение България на гражданите“, обяви, че напуска партията и ще прави свой проект. Той посочи, че основната им задача ще е обединение на дясното. Проектът може да прерасне в партия и в него ще участват кметове, бивши градоначалници, ще бъде децентрализиран и ще се слуша мнението на регионите.

Водещата на предаването "Преди всички" по БНР Силвия Великова е свалена от ефир. Тя твърди, че в радиото е оказван натиск да бъде свалена от ефир заради критиката й към единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...