Шпионски скандал. Протест. И другите новини... - 24novini.bg

Шпионски скандал. Протест. И другите новини...

Медици от цялата страна излязоха на протест пред Народното събрание. Медици от цялата страна излязоха на протест пред Народното събрание. 24новини
11.09.2019 | 18:02
(0 гласа)

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че има втори руснак, на който е забранено влизането в България за следващите десет години заради обвиненията в шпионаж в полза на Русия. "От днес, за срок от десет години, на руския гражданин Константин Малофеев е наложена забрана за влизане в България", заяви Цацаров от трибуната в Народното събрание. По думите му председателят на Национално движение "Русофили" Николай Малинов е получавал пари от две руски организации за финансиране на дейности, с които да се промени геополитическата позиция на България. Председателят на ДАНС Димитър Георгиев и вътрешният министър Младен Маринов също бяха изслушани от народните представители по случая. 

 

 

Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма никакво отношение по случая с шпионския скандал. "Ако знаех, че закупуването на най-добрите самолети Ф-16 Блок 70, а не тези Грипени, ще предизвика такава злоба, изобщо нямаше да се занимавам", допълни той. Борисов заяви още, че "ресорът "Иновации и младеж" е даден на България, за да станем конкурентоспособни на САЩ, които отделят много средства за иновации".

Медицински работници излязоха на шестия си пореден протест с искане за по-високо заплащане и достойни условия на труд. Служители от системата на здравеопазването от цялата страна излязоха пред Народното събрание. Те бяха подкрепени от полицаи, фармацевти и пациенти.

 Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че "от БСП припознават Закона за съсловните организации на медицинските работници и го внася за гласуване". Тя допълни, че ще бъдат направени и предложения за увеличаване на заплатите на медиците, за да се изпълни искането им за стартова заплата от две минимални работни заплати за страната.

Гражданинът Йордан Бонев внесе в прокуратурата сигнал, че бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е подготвяла "държавен преврат" чрез протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Бонев разпространи и чат, в който Иванчева пише, че протестите ще прераснат в бунт срещу правителството. Самата Иванчева по-късно заяви, че публикуваният разговор е с фалшив профил и твърденията не са истина. 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...