Манолова отчете мандата. Караянчева срещу Радев. И другите новини... - 24novini.bg

Манолова отчете мандата. Караянчева срещу Радев. И другите новини...

30.08.2019 | 17:56
(0 гласа)

Омбудсманът Мая Манолова публикува отчет на дейността си за четиригодишния мандат. Причината за изготяването на отчета е засилен интерес към дейността на обществения защитник. От доклада става ясно, че над 40 хиляди жалби и сигнали са решени от Манолова. Над пет хиляди препоръки са изпратени от омбудсмана до различни държавни и обществени органи. За четиригодишния си мандат Манолова и заместничката й не са използвали допълнително материално стимулиране.

Директорът на Централния софийски затвор Десислав Трайков подаде оставка заради критиката на бившия министър на вътрешните работи Румен Петков по случая с наркотрафикантът Куйович.

Председателят на парламента Цвета Караянчева заяви пред младежката организацията на ГЕРБ, че "президентът Румен Радев е беквокал на Корнелия Нинова". Според Караянчева държавният глава "се заяжда постоянно, защото не е доволен от правомощията, които са му определени конституционално". Председателят на Народното събрание заяви още, че очаква предизборна кампания с много черен PR. 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че другата седмица ще обяви дали ще се кандидатира за нов мандат като кмет на София.

Синът на директора на НАП - Пловдив е задържан заради смърт на пътя. Той е ударил с колата си 78-годишна жена в пловдивския квартал "Тракия". Жената е починала по-късно в болницата. 20-годишният младеж се е опитал да се укрие. За двегодишния си стаж като шофьор има 18 провинения.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...