Една година от катастрофата в Своге. Пътят все още е опасен - 24novini.bg

Една година от катастрофата в Своге. Пътят все още е опасен

Автобус излезе от пътното платно и се обърна преди година. Загинаха 20 души. Автобус излезе от пътното платно и се обърна преди година. Загинаха 20 души. Архив / 24новини
25.08.2019 | 20:20
(0 гласа)

 

Близки и приятели на жертвите, както и граждани, почетоха паметта на загиналите със заупокойна молитва и осветяване на паметната плоча на мястото на инцидента.

Припомняме, че заради трагедията трима министри подадоха оставка и бяха изготвени множество експертизи.

Хората обаче не са доволни от ремонта, който е направен на пътя и смятат, че той продължава да бъде опасен. 

Според Лилия Георгиева, която организираше протестите на мястото на инцидента, "взетите мерки не са достатъчни".

"Извършеният ремонт на пътния участък е хвърляне на прах в очите. Водата не върви в специални улеи, все още е на платното. Положиха нов асфалт и сложийа шумяща маркировка, което не решава проблема", заяви тя в интервю пред БНР. 

По нейните думи новите мантинели, които са поставени по цялата пешеходна зона, застрашават повече пешеходците. 

"Влизаш зад мантинелата, където е тротоарът и се стига доникъде. За да продължи човек да ходи трябва да прекрачи мантинелата или да полази отдолу. Майка с количка с бебе как ще прескочи мантинелата? Всеки ден виждам хора как ходят по пътното платно там. След Лъкатник дупките си стоят, има ограда, която е паднала на няколко места. Всичко си стои като преди", обяснява още Георгиева.

Припомняме, че заради катастрофата обвинение получи единствено шофьорът на автобуса. Григор Григоров бе обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, защото не е спазил правилата за движение по пътищата.

Офисът на фирмата "Трейс", която е направила ремонта на трасето, където се е случил пътният инцидент, пък беше проверен от жандармерията и от разследващи, които търсеха доказателства дали пътната настилка е сред причините за инцидента.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...