Емануил Йорданов: Концепцията на Гешев е противоречива - 24novini.bg

Емануил Йорданов: Концепцията на Гешев е противоречива

Според Емануил Йорданов на места концепцията на Иван Гешев е "откровено тревожна". Според Емануил Йорданов на места концепцията на Иван Гешев е "откровено тревожна". бТВ
14.08.2019 | 10:48
(0 гласа)

"Концепцията е противоречива и до голяма степен пълна с общи изрази, без конректика", заяви бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов в сутрешния блок на бТВ относно концепцията за развитието и работата на прокуратурата на единствения номиниран за нов главен прокурор Иван Гешев, който вчера я представи пред Висшия съдебен съвет. 

 

 

Според Йорданов в концепцията "има неща, които откровено тревожат".

"Едно от тях е изречението, че липсата на справедливост не може да се оправдае дори с буквата на закона. Това е чист популизъм",

заяви той. 

Бившият вътрешен министър допълни, че "дълго време се надявах, че новият главен прокурор ще е човек, който ще настроява за стриктност и за спазване на закона от страна на прокуратурата, а такова нещо не видях в концепцията".

Според Емануил Йорданов прокуратурата не трябва да присъства в медиите, а в момента присъствието й е прекомерено и предварително. 

"Още не е започнало едно досъдебно производство, а на място са се изсипали всички медии", обясни той. 

Като "несериозно" Йорданов определи идеята на Иван Гешев да не се наказва провокацията към подкуп. 

Друг проблем, който бившият министър на вътрешните работи вижда в концепцията е, че в последните години прокуратурата среща голямо разбиране от управляващото мнозинство в парламента. 

"Следствие на това имаме законодателни промени, които са тревоцни и водят до нарушаване правата на гражданите и не водят до увеличаване на ефективността на работата на правоохранителните органи", обясни още Еманул Йорданова.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...