В Шишманци протестират срещу завода за отпадъци - 24novini.bg

В Шишманци протестират срещу завода за отпадъци

Над 300 души излязоха на протест срещу завода в Шишманци, който гори трето денонощие. Те са недоволни от миризмата, която се носи от горящото смеище и искат по-строг контрол над обекта. Над 300 души излязоха на протест срещу завода в Шишманци, който гори трето денонощие. Те са недоволни от миризмата, която се носи от горящото смеище и искат по-строг контрол над обекта. БНР
14.08.2019 | 08:37
(0 гласа)

Над 300 души от Белозем, Раковски, Шишманци и други населени места блокираха пътната отсечка, която води до входа на завода за отпадъци в Шишманци, където вече трето денонощие продължава да гори пожар, съобщи БНР. 

Хората от селата, които са близо до сметището, се събраха тази сутрин в 6:45 на протест

с искане отговорните институции да контролират по сериозно дейността му и да се сложи край на инцидентите там, които се случват често.

Те са недоволни и от това, че са прекарали още една безсънна нощ заради дима.

Част от протестиращите са с маски с цел демонстрация, че не могат да дишат от неприятната миризма.

Исканията им са за по-силен контрол на територията на завода и да не се допускат пожари.

Протестиращите са категорични, че са готови да излизат на протест всяка сутрин, а вече е започнала и подписка за закриването на завода. 

"Преди година-две беше същото. Излязохме на протест, а те обещаха, че повече няма да има такива неща. Ето, пак се получава същото, не искаме да живеем така",

заяви един от протестиращите. 

Според други протестиращи заводът за отпадъци трябва "да заработи, както трябва, както бяха казали в началото".

"Има си вътре всякакъв вид апаратура и ако заработи, както трябва, няма да се усеща нищо", твърдят хората. 

Екипи на пожарната продължаваъ да работят над пожара, който гори вече трето денонощие. Тлеещите участъци се обработват с вода и пръст. Извършва се и измерване чистота на въздуха, като до момента не са отчетени критични стойности на отделните показатели.

Продължава разследването за утстановяване причините за пожара. По-късно днес се очаква и проверка на регионалната инспекция по околната среда и водите.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...