Протест във Варна: Портних, омръзна ни от лъжи! - 24novini.bg

Протест във Варна: Портних, омръзна ни от лъжи!

Хората от село Константиново излязоха на протест зради забавянето ремонта на улиците. Хората от село Константиново излязоха на протест зради забавянето ремонта на улиците. БНР
14.08.2019 | 17:00
(0 гласа)

Три години след наводнението във варненското село Константиново, дерето, което тогава преля се е превърнало в блато, а улиците са осеяни с дупки. Хората от селото се чувстват излъгани от община Варна, защото са получавали много обещания за инвестиции в селото, но нищо не е изпълнено. Днес те протестираха пред сградата на Община Варна, съобщи БНР.

"Портних, омръзна ни от лъжи",

пише на един от плакатите на протестиращите, обръщайки се към кмета на Варна от ГЕРБ Иван Портних.

Пред заместник-кмета по инфраструктурата Христо Иванов протестиращите заявиха, че селото е превърнато в гето. 

"Колко трябва да чакаме, за да се оправят улиците в село Константиново? Децата ни газят в кал до шия, наслушахме се на обещания и на оправдания. Превърнахте ни в гето - с разбити улици, без канализация, а дерето всеки момент ще прелее",

заявиха те. 

От своя страна Христо Иванов заяви, че в момента е започнал ремонт на три от улиците в селото и са отпуснати 150 хил. лева от бюджета на общината за реконструкция на улиците в Константиново. 

"От октомври ще се търсят и още средства за изкърпването на нови 2 000 кв.м. в Константиново",

допълни още той. 

В Константиново живеят повече от 1300 души, сред които и много млади семейства с деца.

В началото на тази година Общинският съвет във Варна се съгласи да отпусне 2 500 000 лв. от бюджета си за подобряване на инфраструктурата в село Константиново. 

Много от улиците в селото никога не са били асфалтирани. Дупките в центъра пък са били запълнени миналата година, но вече отново са опасни за преминаващите автомобили.

Отпадъчните води на много семейства се изливат в дерето, което се затлачва от тръстиките, дърветата и храстите, които растат там. А за хората остава страхът от следващия голям порой.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...