Намериха животински трупове в напоителни канали в Сливенско - 24novini.bg

Намериха животински трупове в напоителни канали в Сливенско

13.08.2019 | 16:30
(0 гласа)

Животински трупове са намерени в напоителни канали в Сливенско. В момента се извършва засилено наблюдение на съоръженията. Това съобщи Пламен Иванов, управител на "Напоителни системи" - клон Сливен, цитиран от БТА. 

 

Сигналът е бил получен вчера и касае нерегламентирано изхвърлени отпадъци в напоителен канал край село Тополчане.

„Мястото е било обезпаразитено и почистено, ще бъде извършен химичен анализ на водата. Днес служители на дружеството обхождат напоителните канали, за да проверят дали има други места с нерегламентиран отпадък. Ситуацията към момента е спокойна”, посочи Иванов.

Продължават акциите по обезвреждане на районите и загробване на откритите там животински отпадъци, съобщиха от пресцентъра на община Сливен.

Сигналите за незаконно изхвърлени отпадъци бяха подадени от протестиращи граждани край сливенското село Крушаре, които вече дванайсети ден блокират движението по пътя Сливен - Ямбол.

Вчера те излязоха с отворено писмо, в което алармираха за опасност от зараза и обвиниха за това институциите, препоръчали самостоятелно избиване на домашните животни. Както и липсата на регламент и контрол над тази дейност.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...