Протестиращите от Крушаре с писмо до Борисов: Блокадата остава - 24novini.bg

Протестиращите от Крушаре с писмо до Борисов: Блокадата остава

Блокадата на пътя Ямбол - Сливен продължава, заканиха се протестиращите от село Крушаре Блокадата на пътя Ямбол - Сливен продължава, заканиха се протестиращите от село Крушаре снимка: Архив
12.08.2019 | 16:08
(0 гласа)

Протестиращите от село Крушаре, които вече 11ти ден блокират пътя Ямбол-Сливен, написаха отворено писмо до премира Бойко Борисов, земеделския министър Десислава Танева, екоминистъра Нено Димов и шефа на БАБХ д-р Дамян Илиев.

Протестиращите изразяват притесненията си от свободното изхвърляне на отпадъци от „т.нар. превантивно клане на прасета“, както и избирателните забрани за навлизане в горите.

Хората да категорични, че блокадата на пътя остава.

Ето и какво пишат в писмото си протестиращите:

Уважаеми, дами и господа!

За нас е изключително тревожен фактът, че се разкрива вече четвърта екологична бомба, в резултат на свободно разхвърлени отпадъци от т.нар. „превантивно“ клане на прасета.

Пред Вас това се представя като инцидентни, единични случаи, но ние Ви уверяваме, че това е практика, в резултат от заповедта за самостоятелно избиване на тези домашни животни и пълната липса на регламент и контрол над извършването на тази дейност.

Това разпространява чумата допълнително в цялата страна, като резултат от некомпетентно управленско решение.

 

Прикриването на истината не е в интерес на България.

Прочетохме екзотични заповеди, регламентиращи лова и събирането на трюфели, но нито една заповед не засяга сечта в горите и ежедневното кръстосване на горите от камиони, разнасящи със същия успех заразата. У нас възникват подозрения, че икономически интереси, свързани с дърводобива са надделели над опасността от чумата, надвиснала над България.

Надяваме се на откровен публичен отговор от ваша страна и на въпроса как ще бъдат компенсиране финансово стопаните с избито имущество.

БЛОКАДАТА ОСТАВА!
Гражданско неподчинение при с.Крушаре", завършва писмото.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...