Бебето делфинче от делфинариума във Варна почина - 24novini.bg

Бебето делфинче от делфинариума във Варна почина

Делфините се разтревожиха от смъртта на бебето делфин и не продължиха представлението си в петък Делфините се разтревожиха от смъртта на бебето делфин и не продължиха представлението си в петък
11.08.2019 | 20:40
(0 гласа)

Бебе делфинче почина в делфинариума във Варна. Малкото било родено едва преди девет дни, а инцидентът станал по време на представлението в петък, съобщава bTV.

Животните усещат проблема и не изиграват обедното си представление докрай. 

Сред делфините настъпва смут и тревожност. Те отказват да танцуват и да изпълняват задачите от представлението, разказват свидетели.

Според международната статистика, между 65% и 75% от родените в делфинариум загиват в първите 6 месеца от живота си. Едно от изключенията е другото бебе – 9-месечният Флипър, който се развива отлично.

Спектакълът в делфинариума във Варна в петък е прекратен,

а зрителите от кафенето стават свидетели на смъртта на бебето делфинче.

Аутопсията показва, че бебето е със здрави органи, а вероятната причина за смъртта е в мозъка. След раждането то имало нарушено общуване с майка си, в което обаче служителите няма как да се намесят.

 

„Те имат 6 сигнала, с които си комуникират и по този начин тя по-лесно и по-точно се грижи за бебето.

В този случай тя непрекъснато го обгрижваше, вдигаше го да си поема въздух, хранеше го”, обяснява Цветан Станев, биолог в делфинариума.

Петимата обитатели през лятото играят по 4 представления всеки ден - твърде много според природозащитниците, които смятат, че това отнема енергията на животите, но не и според биолозите от делфинариума, които посечват, че делфините са енергични животи и играта способства благоприятно развитието им.

„Нашите 4 представления не са целогодишно, разбира се те не са много дълги и имаме достатъчно време за почивка”, смята Соня Стоянова – треньор на делфините.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...