Няма риск за вземане на бързи кредити след теча на данни от НАП - 24novini.bg

Няма риск за вземане на бързи кредити след теча на данни от НАП

Цветанов обясни, че системата за вземане на кредит не е толкова проста. Цветанов обясни, че системата за вземане на кредит не е толкова проста.
08.08.2019 | 22:40
(0 гласа)

 

Изтичането на лични данни от системата на НАП не увеличава риска за измами с бързи кредити, заяви в интервю за „Хоризонт“ Николай Цветанов от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране. По думите му, ако има измама с отпускане на заем, то тя може да се извърши единствено със съдействието на човек от кредитиращата институция.

 

„Няма някакъв допълнителен, огромен риск за потребителите.

Има същият този стандартен риск, който съществуваше и преди това, най-малкото защото същата тази информация седи като публична информация за по-голямата част от хората в различни публични регистри“, каза Цветанов.

Той допълни, че процесът по кредитиране не е толкова опростен, както се опитват да го представят в медиите. "Той включва различни етапи. На първо място по идентификация на потребителя и след това по неговата верификация. Само в първата част по процеса по кредитиране се събират повече данни от тези, които бяха изтекли в НАП. След приключване на този първи етап, в който на практика се извършва една проверка на лицето, което се представя за кандидат, започва верификацията на данните".

Целта на всички следващи стъпки в процеса е компанията да се увери, че именно това лице, чийто лични данни са представени, е лицето кандидат за кредит, обясни Николай Цветанов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...