Цацаров разпореди проверка на БАБХ - 24novini.bg

Цацаров разпореди проверка на БАБХ

08.08.2019 | 10:00
(0 гласа)

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Специализираната прокуратура незабавно извършване на проверка за евентуални длъжностни престъпления и сключване на неизгодни договори от страна на БАБХ. Това съобщиха от спецпрокуратурата.

 

В хода на проверката ще бъдат изискани документите по обявената през 2017-а обществена поръчка за обезвреждане на животински отпадъци. Ще бъдат проверени договорите, сключени от БАБХ за обезвреждане на животински отпадъци в процедура по пряко договаряне чрез мобилни инсинератори през 2018 г.. Както и всички анекси към тези договори, подписани до настоящия момент.

Ще бъдат изискани и документи за всички плащания, извършени от възложителя по договорите и анексите, на изпълнителите, както и за осъществените от тях дейности, за които са направени плащанията, за установяване на реално преработени и заплатени количества животински отпадъци.

Специализираната прокуратура ще проверява и документи, удостоверяващи упражнения контрол от страна на БАБХ върху работата на изпълнителите и количествата унищожени животински отпадъци, подлежащи на заплащане, както и данни за капацитета на инсталациите.

Ще бъдат проверени мобилни инсинератори на всяка от фирмите-изпълнители. Както и данните за конкретните преработени количества от тях по време и място, и други документи.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...