Парламентът обяви търгове за нов сайт и матраци - 24novini.bg

Парламентът обяви търгове за нов сайт и матраци

Парламентът поръчва доизгаждане на сайта си за 25 хил. лв. и нови матраци за почивната база Парламентът поръчва доизгаждане на сайта си за 25 хил. лв. и нови матраци за почивната база
07.08.2019 | 11:00
(0 гласа)

Народното събрание възлага изработката на по-модерен сайт. Обществената поръчка за изграждането му вече е обявена. Парламентът е предвидил разходи за над 100 000 лева през летните месеци за няколко търга, предаде бТВ.

По време на скандала с изтеклите лични данни от НАП от прокуратурата обявиха, че и парламентът е бил на прицел на хакерите.

Или по-точно – неговите пръскачки за цветя пред централния вход на сградата.

„Осъществено е посегателство върху сървъра на поливни системи, които са пред парламента. Евентуално да бъде активирана поливната система, с което да се създаде затруднение в придвижването”, заяви тогава прокурор Евгения Станкова.

Въпреки че се оказа, че парламентът има само две лехи, водоноска и никакви пръскачки, от администрацията вече са обявили обществена поръчка за модернизация на интернет портала на депутатите. Срещу 25 000 лева и за шест седмици.

„Под надграждане се има предвид допълнителна функционалност, удобство и по-висока информационна сигурност”, обясни Божидар Божанов.

Междувременно, с обществена поръчка за 72 000 лева без ДДС се търсят още матраци,

директорски столове, шкафчета за обувки и заседателни маси. Те са за почивната база във Велинград.

Предстои и финализиране на ремонта на новата сграда на парламента. Новата пленарна зала в Партийния дом вече е почти готова. Депутатите обаче ще заседават там чак от следващия мандат, през 2021 година. След преместването им, старата сграда ще се превърне в музей.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...